Inloggen
Nanny in het Noorden_Thumbnail_02.png

wat moet je weten

algemeen

Een nanny kan voor gezinnen van grote waarde zijn. Een nanny neemt het reilen en zeilen in het gezin 's ochtends over zoals het er dan voorstaat. Een nanny zorgt voor structuur, volop aandacht voor de baby en peuter die lekker thuisblijven en met de nanny leuke activiteiten ondernemen. Oudere kinderen kunnen gewoon hun speelkameraadje eens meenemen uit school.

Nanny in het Noorden is een gastouderbureau werkzaam in Noord-Nederland speciaal voor nanny's. Nanny in het Noorden is in 2013 opgericht door Joukje de Graaf-Greidanus, zelf moeder van 4 kinderen. Zij werkt samen met 2 bemiddelingsmedewerkers Irene en Nelienke. Nanny in het Noorden werkt vanuit Heerenveen. 

pedagogisch beleid

Het werken als nanny bij een gezin is een leuke baan: een nanny bouwt een hechte band op met de kinderen, tijdens het werk heeft een nanny veel verantwoordelijkheid maar ook veel vrijheid. Als je het hart op de goede plek hebt voor kinderen, zul je snel enthousiast worden over de vacatures. Wat het werken als nanny via ons gastouderbureau pedagogisch inhoudt kun je lezen in ons pedagogisch beleid.

zakelijk gezien

Je hebt een arbeidscontract dat valt onder "diensten aan huis", een regeling die witwerken bij particulieren stimuleert. Rechten en plichten zijn anders dan bij een werkgever in de detailhandel of kinderdagverblijf: de vraagouders dragen geen ww-premies en pensioenpremies af en dus bouw je deze rechten ook niet op. Wel heb je bijvoorbeeld recht op minimumloon en bij ziekte krijg je de eerste 2 werkdagen niet doorbetaald en daarna maximaal 6 weken 70% doorbetaald. De website van de overheid geeft veel informatie over dienstverlening aan huis.

Op deze site kun je dus ook lezen dat je over het bruto bedrag dat je ontvangt nog inkomstenbelasting moet betalen. Naast inkomstenbelasting heft de belastingdienst ook een premie ZvW (zorgverzekeringswet) van ongeveer 5,5%. Nanny's kunnen er dus grofweg van uit gaan dat ze ca. 1/3 van de bruto vergoeding die zij maandelijks ontvangen opzij zetten voor belastingen! Daarnaast is  doorbetaalde vakantie en vakantietoeslag al verwerkt in het uurtarief dat vermeld staat in de advertentie. Over reiskosten maken nanny’s zelf aanvullende afspraken met de ouders. Voor autorijdkosten tijdens de opvang ontvangt de nanny minimaal 19 cent per kilometer.

onze kernwaarden

  • Gezinscomfort: ontspannen ouders, blije kinderen.
  • Nanny's bieden stabiliteit en pedagogisch maatwerk.
  • De opvanglocatie, de woning van de ouders, is veilig en gezond.